Kenniscentrum inzake antibioticagebruik en -resistentie bij dieren

Varken

  • by:
  • juli 15, 2019
  • Category: AMCRA lezingen

Opleidingen in samenwerking met AMCRA


Dit najaar kunt u meer te weten komen over hoe verantwoord met antibiotica om te springen door AMCRA te ontmoeten op diverse lezingen.

·        Zo wordt door AMCRA een lezing en vorming voorzien voor dierenartsen gezelschapsdieren met als titel "Antibiotica baat het niet, dan schaadt het wel: een blik vanuit Nederland op de gezelschapsdieren" en dit tijdens de vernieuwde Expovet beurs en congres. Deze 2019 editie, die beurs en congres verenigt, gaat door op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober in het ICC te Gent.

Tijdens de AMCRA lezing zal de aandacht gevestigd worden op een verantwoord antibioticagebruik en -resistentie bij gezelschapsdieren. Het programma van congres wordt momenteel nog samengesteld. Meer informatie volgt dus later.

·        AMCRA heeft in samenwerking met Biomérieux, de faculteiten diergeneeskunde van Gent en Luik een opleiding voor laboratoria over het ‘antibiogram in de veterinaire wereld’. Deze opleidingen gaan door op dinsdag 17 september in Merelbeke en op vrijdag 29 november in Namen.  

De opleiding in Merelbeke wordt ook opengesteld voor dierenartsen.