Recent Nieuws

Recent Nieuws

  • by:
  • mei 31, 2023
  • Category: Formularium AMCRA

AMCRA formularium: beschikbaar in verschillende formats!


AMCRA lanceerde een applicatie voor het e-formularium! Zo kan elke dierenarts het formularium overal gebruiken.

Het AMCRA formularium bevat richtlijnen voor de dierenarts voor een verantwoorde therapiekeuze bij diverse bacteriële aandoeningen bij runderen, varkens, pluimvee, honden, katten en paarden. Per indicatie wordt het ziektebeeld geschetst, de betrokken bacteriële ziekteverwekkers vermeld en indien mogelijk preventieve maatregelen opgesomd. Indien het door de dierenarts noodzakelijk wordt geacht een antibioticumbehandeling op te starten, wordt deze begeleid in zijn keuze door 1ste, 2de en 3de keuze antibiotica voor te stellen. Het wordt ook aanbevolen om rekening te houden met de kleurcode van het antibioticum en dus te voldoen aan de voorwaarden van gebruik (diagnostiek en antibiogram).

Het formularium is beschikbaar in verschillende formats. Naast de webversie (www.e-formularium.be) is er nu ook een applicatie beschikbaar om de dierenarts via zijn smartphone overal toegang te verlenen tot de richtlijnen voor verantwoord antibioticumgebruik – ook in de afwezigheid van een goed werkende internetverbinding. Om de app op uw mobiel apparaat te installeren, hoeft u enkel naar de app store te gaan. U zoekt dan op “AMCRA formularium” en kan deze vervolgens kosteloos downloaden.

Naast de digitale formats is er ook nog steeds de mogelijkheid om een pocketversie van het formularium aan te vragen voor de diersoorten rundvee, varken en pluimvee. Dit kunt u doen door uw naam en adres gegevens door te geven via info@amcra.be. Bent u dierenarts voor gezelschapsdieren, dan hebben we voor u ook de posterversie van het formularium hond en kat. Ook deze is nog steeds gratis te verkrijgen via info@amcra.be.