Nieuws

Nieuws

  • by:
  • August 8, 2024
  • Category:

Mycoplasma en antibioticatherapie vragenlijst


Bent u dierenarts? Beantwoord een vragenlijst over het gebruik van antibiotica voor mycoplasmapathologieën bij landbouwdieren. De vragenlijst is het resultaat van een project dat is uitgevoerd door het netwerk "Standardisation of diagnostics, antimicrobial susceptibility testing and clinical interpretation of animal mycoplasma", dat wordt gefinancierd door JPI AMR (Joint Program Initiative on Anti-Microbial Resistance). De vragenlijst is beschikbaar in verschillende talen, waaronder Frans en Nederlands. Klik hier om deel te nemen.

Dierlijke mycoplasma zijn belangrijke ziekteverwekkers die verschillende ziekten bij vee veroorzaken, wat leidt tot aanzienlijke economische verliezen voor boeren. De bestrijding ervan steunt in grote mate op het gebruik van antimicrobiële stoffen. Bestaande standaardprocedures voor gevoeligheidstesten kunnen echter niet worden gebruikt voor mycoplasma, vanwege hun verschillende kweek- en groeiomstandigheden.

Dankzij uw deelname aan dit onderzoek, laboratoriumprotocollen kunnen worden ontwikkeld voor gevoeligheidstesten op mycoplasma in de veterinaire sector, ondersteuning bieden bij de klinische interpretatie (MIC) en u als dierenarts begeleiden bij de behandeling van mycoplasma-infecties bij landbouwdieren.

Klik hier om deel te nemen.

Alvast bedankt voor uw tijd!