Hond en kat

  • by:
  • mei 28, 2021
  • Category: Enquête voor dierenartsen

Enquête voor dierenartsen over antibioticarichtlijnen


Het ‘European Network for Optimization of Veterinary Antimicrobial Treatment’ ENOVAT wil het gebruik van antibiotica in de diergeneeskunde optimaliseren door de focus te leggen op richtlijnen over een goed antibioticumgebruik en door de microbiologische diagnostische procedures te verfijnen. Hiervoor willen ze onder meer eerst een stand van zaken opmaken van de huidig beschikbare diergeneeskundige richtlijnen en microbiële diagnostische praktijken doorheen Europa. Dit moet leiden tot de ontwikkeling van een ‘standaard’ voor richtlijnen in Europa.

Om eerst meer te weten te komen over de huidige bestaande richtlijnen in Europa  wordt een vragenlijst rondgezonden naar eerstelijnsdierenartsen en doorverwijsklinieken binnen de Europese lidstaten. De bedoeling is om de beschikbaarheid, structuur en evidence-based van diergeneeskundige antibioticarichtlijnen in kaart te brengen in Europese lidstaten en deze te vergelijken.  

Het invullen van de enquête vraagt ongeveer 17 minuten van uw tijd en is toegankelijk via https://www.surveymonkey.co.uk/r/VNRRCB6

Deadline voor invullen is 16juli 2021

U vindt  hier meer info over ENOVAT.