Centre of Expertise on the use

Focus op...


Debat Expovet

AMCRA vanaf nu partner van EPRUMA, European Platform for the Responsible Use of Medicines in Animals

5 november, 2018

AMCRA nam deel aan het debat over antibioticagebruik bij hond en kat op Expovet tijdens het weekend van 28 en 29 oktober.

Expovet

AMCRA vanaf nu partner van EPRUMA, European Platform for the Responsible Use of Medicines in Animals

6 septembre, 2018

AMCRA nodigt practici van kleine huisdieren uit om het debat te voeren rond hun bijdrage en hun rol in de strijd tegen AMR. Wat kunnen kleine-huisdieren-dierenartsen concreet doen? Hoe dienen eigenaars geïnformeerd te worden? Hoe kijken de klanten naar antibioticagebruik? Voelen dierenartsen (toegenomen) druk om “voor te schrijven”? Hoe schatten zij hun antibioticagebruik in? Gebruiken ze al richtlijnen i.v.m. een verantwoord voorschrijven van antibiotica?

Antibiotic Awareness Week

World Antibiotic Awareness Week 2018 van 12 tot 18 november

13 maart, 2017

De internationale gezondheidsorganisaties voor mens en dier, respectievelijk de WHO en OIE, de Food and Agriculture Organisation - FAO - en het Europees Centrum voor Preventie en Controle van ziekten - ECDC - plaatsen de antibioticaproblematiek hoog op de agenda. Bijzondere aandacht wordt geschonken tijdens de jaarlijkse ‘World Antibiotic Awareness Week’. Op de website van AMCRA vind u de link naar de belangrijkste initiatieven genomen door verschillende internationale organisaties.

Antibiotica Awereness Week

World Antibiotica Awareness Week : Join ECDC on social media

13 oktober, 2018

ECDC roept iedereen op die actief is in de dier- en humane geneeskunde (dokters, dierenartsen, veehouders, beleidsmakers, …) om tijdens de Antibiotic Awareness Week via Twitter, Facebook en Instagram mee te delen wat zij doen om de werkzaamheid van antibiotica te blijven verzekeren. Berichten, video’s, … kunnen gedeeld worden met de hashtag #KeepAntibioticsWorking .

Title